Pathfinder Society

PFSposter-page-001

Kje?: Kulturni Inkubator Maribor

Kaj?: Javna igra igranja domišljijskih vlog Pathfinder Society

Pathfinder je namizna igra igranja domišljijskih vlog, zelo podobna igri D&D (Dungeons&Dragons). Vsak igralec si ustvari svoj lik (za začetek dobite naprej narejen lik), ki ga z ostalimi igralci za mizo igra v fantazijski pustolovščini, ki jo vodi game master (GM). Deluje podobno, kot večigralske računalniške igre, vendar je vse skupaj dosti bolj zabavno saj igra ni omejena z računalniškim programom, ampak jo vodi človek. Gre za prijetno druženje ob kreativnem reševanju problemov. Liki v igri pravilma med seboj sodelujejo kot ekipa, tako da gre za kooperativno (sodelovanje) igranje, pri katerem vsi igralci hkrati “zmagajo” proti igri, in ne za takmovalno igranje z zmagovalci in poraženci.

Organized Play je idealna priložnost za vse, ki nimajo časa za redno kampanjo, nimajo skupine, s katero bi igrali, ali pa morda ne vedo, kako začeti. Da bi začeli igrati, ne potrebujete nobenega predznanja, igralnih propomočkov, ali knjig – zaželeno (ne nujno) je le, da imate svoj svinčnik in radirko.

PFS Organized Play je velikanska, neprekinjena kampanja, ki poteka po vsem svetu – najbližja stvar namiznemu MMORPG-ju. V igri sami je Pathfinder Society združenje / ceh pustolovcev raličnih prepričanj, ki s pisanjem kronik (Pathfinder Chronicles) prispevajo k skupnemu znanju o svetu. Seveda pa so zakladi, ki jih ob tem slučajno najdejo, njihovi.

Vsak lik v PFS Organized Play obstaja v skupnem svetu, ki si ga delijo tisoči igralcev. Avanture, na katere se poda vaš lik, se lahko dogajajo kjerkoli v tem svetu in prav tako lahko v vsaki avanturi sodeluje z drugo skupino sodelavcev. Kljub temu lik normalno napreduje, saj se izkušnje in zakladi, ki jih lik zbere, uradno beležijo. Tudi za vse tiste, ki morda še nimajo svojega lika, je poskrbljeno – za PFS obstaja vrsta naprej narejenih likov in izkušnje ter denar lahko igralec enostavno naknadno prenese na svoj novi lik, ko ga ustvari.

Podjetje Paizo, ki je celotno stvar izdalo in jo tudi podpira, redno izdaja nove avanture za PFS. Na njihovi strani se lahko vsakdo registrira s številko, ki jo lahko dobite pri nas, možno pa se je tudi predhodno registrirati.

Praviloma so igre redno ob sobotah na približno 14 dni. V načrtu imamo tudi gostovanje po drugih Slovenskih mestih.

Novi igralci!

Kako se nam lahko pridružite?

Ne glede na to, ali želite redno igrati ali pa samo poskusiti PFS, se nam lahko svobodno pridružite na kateremkoli dogodku. Za vas imamo že vnaprej pripravljene (premade) like, tako da lahko takoj pričnete igrati, tudi če še nimate svojega lika.

Vaš Game Master vam bo dal vse informacije in že vnaprej rezervirano PFS številko. Tako se vam bo vse, kar ste si prislužili v prvi igri (XP, denar) pripisalo prvemu liku, ki si ga boste ustvarili.

Če želite, se lahko že predhodno prijavite na spletni strani paizo.com. To ni nujno, saj lahko takoj začnete z igranjem, prijavo pa opravite naknadno.

Informacije in navodila:

Imamo tudi profil na na Facebooku:

https://www.facebook.com/pathfinder.slovenia

Smo del PFS lože, v katero spadajo Hrvaška, Slovenija in Bosna. Spletna stran naših Hrvaških prijateljev in uradna stran lože:

http://www.pfscroatia.com/

Za naše igre se lahko predhodno prijavite na Warhorn-u in si tako zagotovite svoje mesto:

http://warhorn.net/slovenija-pfs/

Komentiraj