Nova slovenska konvencija Na Meji Nevidnega v Ljubljani – ekskluzivna reportaža

Image

Foto: Zlati Goblin

V soboto 28. Septembra je v Ljubljani premierno potekala nova slovenska konvencija Na Meji Nevidnega. Lepo je bilo videti, da se v naši podalpski deželici nekaj dogaja na tem področju. Timotej in Tjaž sva se je udeležila kot predstavnika Društva Zlati Goblin.

Ker sva prispela malo prezgodaj in se na prizorišču še ni kaj prida dogajalo, sva se odločila obiskati trgovino Črna luknja, kjer se nama je pridružil Zlatko, naša nova goblinska maskota.

Image

Foto: Paizo

Ko sva se vrnila, je vse že zaživelo in se dogajalo. Nad udeležbo sva bila prijetno presenečena, saj je bilo prisotnih vsaj 100 obiskovalcev. Ogledala sva si stojnice vseh sodelujočih. Planeswalker.si je imel predstavitev in igranje Magic: The Gathering. LARP Slovenija je na svoji stojnici predstavljal LARP-anje (Live action roleplaying) in druge dejavnosti njihovega društva. KUD Ampus so ustvarjalci fantazijskih kostumov in so razkazovali svoj Witch king of Angmar / Lord of the Nazgul kostum. Stojnico je imela tudi Črna luknja, na njej so prodajali najrazličnejše namizne igre, RPG-je in knjige.

Image

Foto: Zlati Goblin

Slovensko društvo za Warhammer, Starforge, se je tudi udeležilo konvencije. Imeli so 2 mizi na katerih se je igralo in barvalo figurice.

Image

Foto: Zlati Goblin

Predstavniki Virtualne bradavičarke (najresnejši slovenski oboževalci knjg in filmov Harry Potter) so predstavljali njihovo spletno stran in ostale aspekte njihovega ustvarjanja v svetu najslavnejšega mladega čarovnika.

IMG_1529

Foto: Zlati Goblin

Zadnja stojnica je pripadala društvu  Gil-galad, Slovenskemu društvu ljubiteljev Tolkienovih del. Poleg gore knjig se je dalo pri njih videti, kako pisati v vilinščini, imeli pa so tudi seznam porekla nekaterih imen. Z njimi je bil tudi mag.um.akad.slik. Peter Gaber, ki že 15 let slika Srednji svet Tolkiena in je posebej za konvencijo naslikal svojo največjo sliko doslej, ki meri kar 2×4 metre!

IMG_1541

Foto: Zlati Goblin

Sledilo je tekmovanje za najboljši kostum. V kostumih je bilo kar nekaj ljudi v primerjavi s celotno udeležbo. Zmagala sta Witch King iz Gospodarja prstanov in Morgana iz igre League of Legends.

IMG_1524

Foto: Zlati Goblin

Na konvenciji so bila tudi predavanja in nekaterih sva se udeležila. KUD Ampus je imel predavanje o izdelavi kostuma Witch King-a, vse od ideje, konceptov, modeliranja, kovanja… Vse do končnega izdelka. Nekaj podobnega je imel tudi Peter Gaber, ki je govoril o ideji za sliko, ki jo je naslikal in o tehnikah, ki jih je pri tem uporabil.  Z njim sva se po predavanju tudi zapletla v daljši pogovor o fantazijski umetnosti, video igrah in igranju domišljijskih vlog ter o njegovih slikarskih spretnostih.

IMG_1539

Foto: Zlati Goblin

Počasi se je bližal konec in odločila sva se igrati Warhammer 40k proti enemu članu njihovega društva. Čeprav sva zaradi nasprotnikove sreče v začetku takoj izgubila en tank sva vseeno z odlično taktiko dobila premoč nazaj in se v napeti igri borila dalje. Žal sva morala predčasno zaključiti, saj bi drugače zamudila vlak.

IMG_1509

Foto: Zlati Goblin

Na Meji Nevidnega naju je za konvencijo, ki se dogaja prvič, pozitivno presenetila. Obiska je bilo več, kot sva pričakovala in organizacije je bila dokaj profesionalna. Upava, da je zelo uspešna konvencija dala organizatorjem zagon za ponovno organizacijo naslednje leto. Društvo Zlati Goblin organizatorjem iskreno čestita, saj vemo, koliko glavobola zahteva organizacija konvencij. Vsekakor vsi skupaj upamo, da bo takšnih dogodkov v naši deželi čim več. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki z nami gradite novo renesanso slovenskega geekovstva.

Avtorja: Tjaž in Timotej

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s