Goblinova reportaža: Dan namiznih iger 5.4.2014, Ljubljana

Delegacija Zlatega Goblina se je tokrat udeležila Dneva namizinih iger v Ljubljani, ki poteka v okvirju Mednarnodenga dneva namiznih iger (International tabletop Day). Gre za verjetno največji gamerski praznik, ki se po vsem svetu praznuje 5. aprila.

Image

Na izbiro je bilo zajetno število iger, obiskovalcev pa tudi ni primanjkovalo, saj so bile skoraj vse mize večino časa polne.

Image
Sicer smo zaradi pomanjkanja časa lahko odigrali samo dve igri slovenskega avtorja Alfreda Vešligaja, ki smo ga imeli čast spoznati na tem srečanju.

Image
Prva je bila igra »Walk to Jesus« ali kot bi jo nekateri poimenovali »Jezus, ne jezi se«, saj spominja na igro »Človek, ne jezi se«. V igri zmaga tisti, ki se skozi skušnjave, grehe in padce s pomočjo Svetega Duha, Device Marije in angelov prvi prebije do Jezusa v nebesih. S tem ko v krščanskem duhu pomaga soigralcem dobiva kartice, ki dajejo različne začasne bonuse, na koncu pa veljajo kot vstopnice v nebesa. Ta krščanska pomoč pa ni nujno tako nesebična, saj lahko soigralce s »pomočjo« tudi spravimo v velike težave, pa vseeno dobimo kartico Jezusove milosti, saj smo vendar ravnali krščansko.

Image
Sicer pri Zlatem Goblinu nismo najboljša tarčna populacija za to versko obarvano igro, a vseeno je igra zelo zanimiva, zabavna, premišljeno sestavljena, lepo dizajnirana, in izrazito strateška.

Image
Druga igra je še v fazi razvoja, gre pa za igro pri kateri igralci igrajo gasilce, ki morajo pogasiti vse požare v majhni idilični vasici. Igra od igralcev zahteva veliko strateškega razmišljanja in timski duh, saj imajo omejeno število akcij v potezi in se morajo odločati med gašenjem požara in reševanjem civilistov. Poleg tega ima vsak lik samo določeno orodje, s katerim si lahko pomaga. Igro smo testirali in se nad njo vsekakor navdušili. Upajmo, da bo čimprej na voljo na slovenskem tržišču, saj so gasilci gotovo tema, ki bi očarala vsako slovensko vas.

Image
Tabletop Day 2014 je bil izredno zanimiv, le malo premalo časa je bilo za vse. Iskrene čestitke organizatorjem!

 

Fotografije: Zlati Goblin

Dogodek: https://www.facebook.com/events/231583237043457/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s