Tabletop RPGji

Warhammer Fantasy Role Play: For Love or Money

Trouble and turmoil has taken over Mittleresdorf!  Julianne Dustermann has gone missing, and her father is desperately searching for brave adventurers to bring her back. Have you got what it takes to bring back his dear daughter and face those who would stand in your way? Do you and your fellow adventurers possess the wit to solve a scheme most treacherous, and the grit to endure the many perils ahead? Set forth on a daring rescue mission and find the answers you seek.

Za vas bo GM-ala Eva Vrbančič.

Dragon Age RPG: Nočna straža

Podajte se z mano na pustolovščino v temačen fantazijski svet igre Dragon Age, ki je bila zasnovana na zelo uspešni istoimenski seriji računalniških iger. V deželi Thedasa se boste s prijatelji prelevili v mogočne bojevnike, izjemne čarovnike in potuhnjene zmikavte, ki si poskušajo ustvariti ime v svetu polnem zlobnih nasprotnikov in smrtonosnih preizkušenj. V eni izmed mnogih ruševin starodavnih škratov se boste lahko znašli iz oči v oči z grdimi »darkspawni«, morda se boste zapletli v pretkane spletke orlejskih aristokratov ali pa poskušali odkriti skrivnosti magičnega onstranstva »Fade«. Boste plavali v brezmejni slavi ali pa umrli v neprehodni goščavi? Ne glede na to, kakšna bo vaša usoda, pot do tja si boste izbrali sami. Sprejmite odločitve in poskušajte preživeti njih posledice.

V moji dogodivščini boste vpoklicani kot mladi rekruti Sivih Varuhov (»Grey Wardens«). Da si boste sploh zagotovili mesto med temi plemenitimi bojevniki Thedasa, ste dobili nalogo, da pridete do škratjega mesta Orzammar, kjer vas bo pričakal vaš novi mentor. A pot do tja ne bo lahka, saj nihče ne ve, kaj vse lahko preži na vas v temačnih gozdovih Fereldena. Si upate poskusiti preživeti v eni izmed mojih zgodb? Če ja, potem se mi pridružite v Nočni straži.

Za vas bo GM-al Denis Ledinek.

The Sprawl

“The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.”
― William Gibson, Neuromancer

The Sprawl je RPG v katerem se igralci postavijo v vlogo operativcev v bližnji distopični prihodnosti, ki delujejo v sencah in opravljajo naloge za različne kliente (multinacionalke, vlade, kriminalno podzemlje…).

The Sprawl se razlikuje od ostalih bol znanih RPG-jev po tem, da bolj aktivneje spodbuja, idejo da GM (vodja igre) in igralci skupaj ustvarijo zanimivo zgodbo, kot tudi svet, v katerem se zgodba dogaja.

Kdo so protagonisti, antagonisti, kje se naloga dogaja in seveda kako se naloga razplete, vse to bomo izvedeli aprila za mizo…

Za vas bo GM-al Timotej Rojko

Lasers & Feelings

You are the crew of the interstellar scout ship Raptor. Your mission is to explore uncharted regions of space, deal with aliens both friendly and deadly, and defend the Consortium worlds against space dangers. Captain Darcy has been overcome by the strange psychic entity known as Something Else, leaving you to fend for yourselves while he recovers in a medical pod.

Lasers & Feeling je zanimiv roleplaying sistem, ki bazira na enostavnih pravilih in močni improvizaciji. Avantura bo v celoti zasnovana in izpeljana iz akcij igralcev.
Sistem je primeren tako za začetnike, kot tudi stare roleplayerje, ki si želijo počitka od gore pravil drugih sistemov.
Celoten Lasers & Feelings paše namreč na eno stran, ki jo najdete tukaj: http://onesevendesign.com/lasers_and_feelings_rpg.pdf

Za vas bo GM-al Tjaž Vračko

Star Wars: Age of Rebellion: Takeover at Whisper Base

With plenty of opportunities for combat, social encounters, and more, the adventure takes you deep in to the jungle of Onderon, where you and your allies must try to infiltrate the Empire’s Whisper Base, and turn it into a forward base for the Rebel Alliance.

Za vas bo GM-ala Špela Šalamon