Tabletop RPGji

Deathwatch (Warhammer 40k): Extraction
Dušan Pećanac

za 3 do 5 igralcev, približno 4 ure

You are a Space Marine, one of the Imperium’s supreme warriors. Genetically enhanced and engineered with special implants to be the ultimate soldier, you are far stronger, tougher—and deadlier—than any human being. You have been selected to join an elite warrior brotherhood of alien-hunters known as Deathwatch.

As a Deathwatch Space Marine, your duty is to seek out vile alien ruins on forbidden worlds, venture behind enemy lines to perform special missions no one else can accomplish, and confront the most dangerous challenges the galaxy possesses…challenges that only the heroes of the Space Marines can defeat.

Sistem je primeren za novince in veterane RPG iger. Za kocke, karakterje in ostalo je poskrbljeno.

deathwatch.jpg

Dragon Age RPG: Leglo prerokinje
Denis Ledinek

za 3 – 5 igralcev, približno 4 ure

Podajte se z mano na pustolovščino v temačen fantazijski svet igre Dragon Age, ki je bila zasnovana na zelo uspešni istoimenski seriji računalniških iger. V deželi Thedasa se boste s 3-5 prijatelji prelevili v mogočne bojevnike, izjemne čarovnike in potuhnjene zmikavte, ki si poskušajo ustvariti ime v svetu polnem zlobnih nasprotnikov in smrtonosnih preizkušenj. V eni izmed mnogih ruševin starodavnih škratov se boste lahko znašli iz oči v oči z grdimi »darkspawni«, morda se boste zapletli v pretkane spletke orlejskih aristokratov ali pa poskušali odkriti skrivnosti magičnega onstranstva »Fade«. Boste plavali v brezmejni slavi ali pa umrli v neprehodni goščavi? Ne glede na to, kakšna bo vaša usoda, pot do tja si boste izbrali sami. Sprejmite odločitve in poskušajte preživeti njihove posledice.

” … pravijo, de so potli pirati prejšli v toto ves in pobili betežne, pobrali pa vse ženske in deco, pa jih potle prodali gore tam pri Tevinteri za slučad. Smola, ke češ. Najbulši ne pomagat takim odpadniškim coprnikom – ali pa jih vsaj nej razpizditi. Ah ja, Lehko nouč … “ Štefan se smeje odmaja stran proti svoji mreži, zaspi in tudi vi poskušate slediti njegovemu vzoru. Vaša skupina po dolgem potovanju na krovu Stvarnikovega Samoroga naposled prispe v pristaniško mesto Gwaren, ki leži na južni obali Ledenega morja. Odpravite se proti utrdbi Ostegar, da si poiščete novo pustolovščino in da zaslužite kak cekin, vendar se pa stvari tukaj malce zapletejo.

Pustolovščina bo za spremembo vodena popolnoma v slovenskem jeziku.
Sistem je primeren za novince in veterane RPG iger. Za kocke, karakterje in ostalo je poskrbljeno.

dragon_age_girl_monster_magic_look_morrigan_19858_3840x2160.jpg

Star Wars: Age of Rebellion – Takeover at Whisper Base
Timotej Rojko

za 2 – 4 igralce, 2 do 3 ure

War rages across the galaxy. Both the brutal Galactic Empire and the desperate Rebel Alliance reel in the face of terrible losses. Though Rebel forces managed to destroy the superweapon called the DEATH STAR, their victory did not come in time to save the world of ALDERAAN. Fear and uncertainty swell in the galactic community.

Now, one small battle begins on the verdant world of ONDERON. Deep in the jungle, Rebel intelligence has discovered a listening post built by MOFF DARDANO to spy on his rival, ADMIRAL CORLEN. The Rebel Alliance has sent a crack team of infiltrators to take the secret listening post and turn it into a forward Rebel base in the Japrael system. After hours of slogging through the dense jungle, with its poisonous foliage and oppressive heat, the heroes have reached their destination: Whisper Base. Compared to staying in the jungle, the prospect of ambushing an Imperial patrol and breaking into a heavily guarded base seems almost pleasant….

V avanturi za štiri igralce se bodo karakterji podali na nalogo v džunglo planeta Onderon, da zavzamejo Imperijsko bazo v imenu uporništva.
Sistem je primeren za novince in veterane RPG iger. Za kocke, karakterje in ostalo je poskrbljeno.

starwars.jpg

Dungeons & Dragons 5e: Problemi v Parnestu
Brin Žvan, Jimmy Zakeršnik (D&D Slovenija)

za 3 – 5 igralcev, približno 3 ure

Velikan Bad Frull spet povzroča težave Parnestu, mestu na robu civilizacije. Še dobro, da je mesto polno iznajdljivih avanturistov, ki imajo par načrtov kako se lahko oborožijo proti Bad Frullu.
Mesto trgovanja, Melvaunt je pred kratkim zgorelo; mogoče lahko tam najdejo kakšen magičen pripomoček, ki jim bo pomagal v borbi?

Agron, polvelikan klana Stonebreak, se je nedavno pridružil pustolovcem v borbi proti Bad Frullu, mogoče bi kdo drug iz njegovega klana bil pripravljen storiti isto? Mogoče celo cel klan!
Ne smemo pa pozabiti na satyrskega barda Blassoisia, ki je slišal zgodbe o meču narejenem za borbo proti velikanom!

Kdo ve kaj od tega bodo pustolovci izbrali, a njihove dogodivščine pa bodo definitivno vplivale na stanje v Parnestu in s tem tudi na našo živečo kampanjo – Living Realms.

Igralcem je dovoljeno, da prinesejo svoje karakterje, ustvarjene po pravilih Living Realms-ov, svoj aktivne Living Realms karakterje ali pa da prevzamejo nekatere izmed vnaprej pripravljenih. Igralci, ki bodo uspešno opravili svoje naloge bodo pridobili tudi majhno nagrado, ki jim bo pomagala v njihovih prihodnjih avanturah v Living Realmsih.