TableTop RPGji

Društve GMi in prijateljski GMi iz društva D&D Slovenija so za vas pripravili 4 avanture v različnih sistemih tabletop RPGjev. Prijave na posamezne RPGje bodo možne uro pred pričetkom avanture na info pultu.

Dearly beloved (Zweihander)

Trajanje: 3 ure in pol
Število igralcev: 3 do 5
Game master: Dušan Pećanac

GobliCon 2018 Zweihander desciption-1

Duty Unto Death (Dragon Age RPG)

Trajanje: 3 ure in pol
Število igralcev: 3 do 4
Game master: Denis Ledinek

Duty Unto Death

Podajte se z mano na pustolovščino v temačen fantazijski svet igre Dragon Age, ki je bila zasnovana na zelo uspešni istoimenski seriji računalniških iger. V deželi Thedasa se boste s prijatelji prelevili v mogočne bojevnike, izjemne čarovnike in potuhnjene zmikavte, ki si poskušajo ustvariti ime v svetu polnem zlobnih nasprotnikov in smrtonosnih preizkušenj. V eni izmed mnogih ruševin starodavnih škratov se boste lahko znašli iz oči v oči z grdimi »darkspawni«, morda se boste zapletli v pretkane spletke orlejskih aristokratov ali pa poskušali odkriti skrivnosti magičnega onstranstva »Fade«. Boste plavali v brezmejni slavi ali pa umrli v neprehodni goščavi? Ne glede na to, kakšna bo vaša usoda, pot do tja si boste izbrali sami. Sprejmite odločitve in poskušajte preživeti njih posledice.

V moji dogodivščini se boste prelevili v mlade rekrute Sivih Varuhov (»Grey Wardens«). Da si boste sploh zagotovili mesto med temi plemenitimi bojevniki Thedasa, ste dobili nalogo, da spremljate Sivega Varuha Duncana na njegovih podvigih. A na eni izmed pustolovščin Duncan dobi sporočilo, da se mora podnujno vrniti do Stolpa Magov (Circle of Magi). Vendar želi, da vi sami nadaljujete nalogo in se odpravite do vasi Greenthorn, kjer se boste srečali z Aldricom LaPointom, orlejskim Sivim Varuhom, in ga pospremili do pristanišča na jezeru Calenhad. A že kaj kmalu po ločitvi z Duncanom opazite, da se nad dolino, kjer leži vasica, zgrinjajo temni oblaki. Pohitite!

Igra bo večinoma vodena v angleškem jeziku.

dragon age slika

Umori v Baldur’s Gate (Dungeons and Dragons)

Trajanje: 3 ure in pol
Število igralcev: 3 do 5
Game master: Štefan Hadalin (D&D Slovenija)

V mestu Baldur’s Gate se dogajajo nerazloženi umori pomembnih posameznikov, tamkajšnja straža pa ni opremljena za potrebno preiskavo. Morilec na steni poleg trupel vedno pusti znamenje čudne maske. Po umoru enega višjih oficirjev lokalne mestne straže so potrebni izurjeni preiskovalci. Kaj se skriva za masko?

Ubogi maček (Dungeons and Dragons)

Trajanje: 3 ure in pol
Število igralcev: 3 do 5
Game master: Mark Mohorčič (D&D Slovenija)

Goblini, tečne male kreature, so lokalnemu (in precej raztresenemu) čarovniku ukradli knjigo urokov! Kakšne traparije bodo počeli z njo? Poleg tega je čarovniku izginilo še nekaj drugih predmetov in kar je najhuje – njegov maček Puhek!
Pustolovci! Ujemite tatove in naj bo pravici zadoščeno!